Termeni și condiții pentru participantii la activități/evenimente/instituții culturale

Bine ai venit la BookTes.com. Următoarele sunt regulile sau „Termenii și condițiile” care guvernează utilizarea website-ului BookTes.com. Folosind și vizitând BookTes.com, sunteți de acord în mod expres să vă conformați acestor Termeni și Condiții să respectați acești termeni și toate legile și reglementările aplicabile care guvernează website-ul.

Termeni de Specialitate

Eveniment - spectacol de mare importanță, constituind un eveniment artistic (concert muzical, dans, festival, reprezentație artistică, piesă de teatru) sau business (conferințe, simpozioane, seminarii, workshop-uri, expoziții, târguri).

Activitate - este locul în care se desfășoară acțiunea de participare activă la un process care implică efort fizic, intelectual sau moral (parc de distracții, atracție turistică, concurs sportiv etc).

Bilet, bilet electronic sau e-ticket - este documentul digital care asigură posesorului dreptul de acces la un eveniment sau activitate. Un bilet electronic (abreviat în mod obișnuit ca e-ticket) este echivalentul biletului digital al unui bilet de hârtie; Bilet, bilet electronic sau e-ticket vor fi denumite în continuare Bilet; 

Voucher valoric -  este un bilet digital sau o combinație de cifre si litere care iți da dreptul la o reducere procentuala sau valorica din suma produsului digital ales. Voucherul Valoric este un talon valoric emis de Booktes.com, fizic (tipărit in publicații sau individual) sau virtual (doar in format electronic), care conține un Cod Promoțional sau informații promoționale. El se poate răscumpăra numai la Organizatorii la care s-au achiziționat. Un voucher poate fi folosit de către orice persoana, înafara de cazul in care este nominalizat utilizatorul pe talon. Voucherul da dreptul deținătorului la beneficiile înscrise pe el, in condițiile și cu restricțiile menționate explicit.

Bilet fizic – este o bucată de hârtie care indică faptul că o persoană are dreptul de acces la un Eveniment sau o Activitate. De obicei o persoană plătește pentru un bilet, dar acesta poate fi și gratuit. Un bilet poate servi doar ca dovadă a dreptului de acces sau a rezervării accesului. Un bilet poate fi valabil pentru orice loc ("locuri libere") sau pentru un anumit loc ("locuri alocate").

Abonament - document digital care asigură posesorului dreptul de acces la un Eveniment sau o Activitate o singură dată sau de multiple ori zilnic, săptămânal, lunar sau anual în funcție de permisiunile setate în sistem. Un abonament electronic este echivalentul unui abonament de hârtie.

Cupon - document digital care asigură posesorului în cadrul anumitor Evenimente sau Activități dreptul de a revendica servicii și bunuri de consum ce nu pot fi catalogate ca bilete, precum mâncarea, băuturile sau cazările. Un cupon poate servi doar ca dovadă a dreptului de acces la anumite bunuri prestabilite sau a rezervării unui spațiu. Un cupon digital este echivalentul unui cupon de hârtie. În unele cazuri poate permite accesul la eveniment sau activitate fiind semnalizat, după caz, în numele, descrierea sau termenii și condițiile acestora, dar în cele mai multe cazuri cuponul vine însoțit și de un bilet de intrare.

Produs - document digital care asigură posesorului în cadrul anumitor Evenimente sau Activități dreptul de a revendica unele bunuri ambalate ce nu pot fi catalogate ca bilete, precum cd-uri, tricouri, suveniruri și altele asemenea. Un produs poate servi doar ca dovadă a dreptului de acces la anumite bunuri ambalate. Un produs digital este echivalentul unui produs de hârtie. În unele cazuri poate permite accesul la eveniment sau activitate fiind semnalizat, după caz, în numele, descrierea sau termenii și condițiile acestora, dar în cele mai multe cazuri produsul vine însoțit și de un bilet de intrare.

Pachet - reprezintă gruparea de două sau mai multe produse digitale (bilete și/sau abonamente și/sau cupoane și/sau produse) necesare când se dorește a se oferi Clienților un stimulent prin prețuri mai mici pentru mai multe produse (sub formă de pachet) cumpărate deodată, sau posibilitatea de a cumpăra un pachet pentru toată familia sau grup de prieteni.

Social Media - mediul de socializare online - este un grup de instrumente (site-uri web și soft-uri/aplicații) care funcționează cu ajutorul unui dispozitiv conectat la Internet (computer, laptop, tabletă, telefon mobil etc.) și care au fost construite pentru a facilita comunicarea Utilizatorilor de Internet și crearea, distribuirea și schimbul de conținut (text, foto, video, audio, prezentări multimedia etc.) între membrii unor grupuri sociale (prieteni, colegi, familie etc.) care se formează pe bază de încredere, fiecare membru căutând să-și valorifice identitatea, apartenența, creativitatea și libertatea de exprimare și participare.

Arondare serii fiscale – împărțirea unor serii fiscale furnizate sau aprobate de către Administrația Fiscală a sectorului sau localității unde se va desfășura evenimentul/activitatea. 

Returna - acțiunea de înapoiere unui Cumpărător a unei sume de bani cu care a achiziționat bilete/abonamente/produse/cupone/pachete sub formă de bani lichizi sau sub forma unui transfer bancar.

Cumpărător – o persoană care cumpără un bilet/abonament/produs/cupon/pachet utilizând platforma BookTes.com. Cumpărătorul mai este numit și Client, Utilizator în contextul acestui document.

Organizator de Evenimente/Activități - o persoană fizica/juridică care gestionează toată planificarea pre-eveniment/activitate, plasează purtători de cuvânt pentru invitați și pentru grupuri de delegați, coordonează furnizorii, gestionează întrebările Cumpărătorilor și rezolvă problemele în ziua evenimentului/activității pentru a se asigura că toate funcționează fără probleme în limitele bugetului, furnizează evaluări post-eveniment/activitate pentru a pregăti evenimentele/activitățile viitoare, găsește oportunități de cercetare pentru Clienți și evenimente noi. Organizatorul de Evenimente/Activități mai este numit și Beneficiar, Parte, Operator în contextul acestui document.

Site sau Website - este o pagină sau o colecție de pagini de pe World Wide Web care conține informații specifice, ce au fost furnizate de o singură persoană sau entitate și urmărește un localizator comun de resurse (Uniform Resource Locator - URL).

Termeni și Condiții - aranjamente generale, speciale, dispoziții, cerințe, reguli, specificații și standarde care fac parte integrantă dintr-un acord sau contract.

Servicii - actul de a îndeplini o atribuție (de marketing, de management, de contabilitate sau administrare) pentru o afacere sau o persoană care dorește sau necesită în schimbul lui compensații monetare.

Notă informativă: pentru a ușura parcurgerea documentului vom numi bilet, abonament, cupon, produs,voucher valoric și pachet în continuare cu termenul bilet sau bilete pentru forma de plural. Organizatorul de evenimente/activități/acces la instituții culturale va fi numit în continuare Organizatorul sau Organizatorii pentru forma de plural.

 

BookTes.com este platforma de ticketing si de listare de activități/evenimente/instituții culturale unde îți poți cumpăra bilete sau vouchere valorice în orice moment al zilei. Scopul nostru este să vă oferim o modalitate simplă, eficientă și rapidă de a achiziționa bilete sau vouchere valorice online sau offline sau de a înregistra și creea o activitate/eveniment/instituție culturală cu acces gratuit sau plătit. Oricine cumpără bilete sau vouchere valorice sau înregistrează activități/evenimente/instituții culturale prin intermediul booktes.com acceptă, prin urmare, acordul de mai jos cu SC Booktes Media Ticket System SRL, compania-mamă a BookTes.com și cu toată proprietatea intelectuală asociată cu BookTes.com.

Platforma Booktes.com este deținuta si administrata de SC Booktes Media Ticket System SRL si oferă un mediu online prin care Organizatorii de activități/evenimente si acces la instituții culturale își pot promova serviciile si prin care participanții pot descoperii, căuta, comanda, rezerva. Noi va punem la dispoziție multiple modalități de achiziționare a accesului  pentru participant iar organizatorilor multiple instrumente de administrare si comercializare  activităților/evenimentelor sau accesului la instituții culturale. Booktes.com nu este implicat in niciun fel in livrarea produselor digitale ci doar pune la dispoziție toate instrumentele necesare organizatorilor de comercializare a produselor si participanților toate instrumentele de achiziție a biletului de participare/acces sau voucherelor valorice. 

Activitățile/evenimentele/instituții culturale promovate pe Booktes.com sunt construite pe informații exclusiv oferite sau administrare direct de către organizatorii. Ca atare, organizatorul care își listează sau/și își comercializează activitățile/evenimentele/instituții culturale prin intermediul Booktes.com primește acces la sistemul de administrare Booktes.com prin care este exclusiv responsabil pentru actualizarea informațiilor cu privire la preturi, taxe și servicii, disponibilitate, condiții și politici sau alte informații relevante care sunt publicate pe Booktes.com. Booktes.com oferă o atenție sporită tuturor activităților/evenimentelor/instituțiilor culturale care sunt listate sau comercializate de către organizatori pe Booktes.com, acuratețea informațiilor nu țin de noi și nici putem garanta că informațiile sunt complete sau corecte, nici nu putem fi făcuți responsabili pentru vreo eroare (incluzând erori tipografice sau alte erori evidente), pentru informații inexacte, înșelătoare sau neadevărate, sau netransmiterea informațiilor. Fiecare organizator are la dispoziție toate instrumentele de administrare și comercializare a  activităților/evenimentelor/instituțiile culturale și rămâne responsabil tot timpul pentru corectitudinea, acuratețea sau veridicitatea informațiilor prezentate pe paginile de listare, precum preturi, taxe și servicii, disponibilitate lor sau alte politici si condiții prezentate pe Booktes.com cat și pentru respectarea condițiilor de livrare a serviciilor descrise pe paginile de prezentare. Platforma noastră încearcă prin toate modalitățile să ofere un nivel ridicat al serviciilor de rezervare sau achiziționare a biletelor de participare și acces sau a voucherelor valorice dar nu trebuie să fie privită ca un garant absolut al calității serviciilor promovate, toate serviciile țin strict de organizatorul acestora. 

 

Mod de funcționare și Politica de livrare a biletelor 

BookTes.com este un ghid online de activități/evenimente/instituții culturale și platformă de ticketing. Cumpărătorii pot achiziționa biletele online si vouchere valorice  pe BookTes.com sau prin orice magazin partener BookTes.com. Comenzile efectuate pe website-ul www.booktes.com sau prin orice magazin partener sunt livrate printr-un e-mail de confirmare primit la finalizarea comenzii pe adresa de e-mail a contului din care se face comanda sau adresa de e-mail indicată de deținătorul contului. Biletele comandate sunt trimise în format PDF prin e-mail sau SMS după finalizarea comenzii. Fiecare bilet va avea alocat câte un PDF separat. Spre exemplu, dacă un client cumpăra 7 bilete, acesta va primi 7 PDF-uri individuale. 

Accesul la activitate/eveniment/instituție culturală se face pe baza biletelor trimise pe email. Bilete si vouchere valorice  vor avea un cod QR unic care vor fi prezentate la punctul de acces fiind devalidate prin scanare. Fiecare bilet permite accesul unei singure persoane sau multiple persoane, după caz. Aceasta informatie va fi întotdeauna indicată pe bilet.  Biletul sau voucherul valoric poate oferi acces doar o singura data pe activitate/eveniment/instituție culturală indiferent de numărul porților de acces. 

Politica de achiziționare bilete 

 • Bilete si vouchere valorice  achiziționate pe website-ul www.booktes.com sau prin intermediul magazinelor partenere ale BookTes.com nu sunt rambursabile decât în situațiile excepționale descrise mai jos în Politica de Returnare.
 • Bilete si vouchere valorice  nu pot fi schimbate decât în circumstanțele excepționale descrise mai jos în Politica de Returnare.
 • Bilete si vouchere valorice  nu pot fi transferate unei terțe părți decât membrilor apropiați ai familiei și prietenilor clientului și, în astfel de cazuri, niciodată nu au valoare mai mare decât prețul inițial de achiziție. Bilete si vouchere valorice  achiziționate sunt destinate utilizării cumpărătorului numit sau a familiei sau prietenilor apropiați. Bilete si vouchere valorice  nu pot fi revândute la o valoare mai mare decât prețul inițial de achiziție. În cazul în care BookTes.com afla de existența unui Bilet revândut pentru câștiguri comerciale la un preț mai mare decât prețul inițial de cumpărare, BookTes va anula Biletul sau voucherul valoric fără rambursarea către cumpărător și Biletul sau voucherul valoric nu va fi valabil pentru intrare.
 • Clienții sunt sfătuiți să nu cumpere bilete BookTes revândute prin așa-numitele website-uri secundare de ticketing (cum ar fi Online Ticket Shop, Viagogo, Getmein, Stubhub sau alte website-uri asemănătoare) sau prin website-uri de vânzare online, cum ar fi eBay, nu vor fi valabile pentru intrare sau vor fi anulate de către BookTes în cazul în care BookTes va afla că Biletul sau Voucherul Valoric a fost revândut. În unele țări, revânzarea biletelor este interzisă prin lege.
 • BookTes poate solicita Clientului să dovedească faptul că este cumpărătorul inițial al Biletului sau Voucherului Valoric la punctul de intrare la activitate/eveniment/instituție culturală prezentând un Act de Identitate, cum ar fi un pașaport, permis de conducere, carte de identitate națională și / sau prezentând cardul original de credit / debit folosit pentru achiziționarea biletelor. În cazul în care clientul achiziționează mai mult de un bilet pentru aceeași activitate/eveniment/instituție culturală, atunci toți membrii părții clientului care participă la activitate/eveniment/instituție culturală trebuie să intre în același timp cu clientul.
 • Este responsabilitatea clienților să-și protejeze bilete si vouchere valorice  de pierderi sau furt. BookTes nu este responsabil pentru înlocuirea biletelor pierdute sau furate și nu acordă restituiri pentru bilete pierdute sau furate. Aceasta se aplică biletelor emise electronic, precum și biletelor tipărite. În cazul în care biletul sau voucherul Valoric electronic al unui client este copiat / furat (de exemplu, prin spargerea emailului sau prin livrarea la o adresă de e-mail împărțita cu cineva) și Biletul sau voucherul Valoric este utilizat și scanat înainte ca acel Client să intre la activitate/eveniment/instituție culturală, accesul clientul va fi refuzat deoarece bilete sau vouchere valorice  au fost devalidate în momentul primei utilizări. Clientul nu va primi nici o restituire în acest caz. Clienților li se recomandă cu tărie să-și protejeze bilete electronice sau vouchere valorice cu aceeași atenție și grijă pe care ar proteja de  furt un bilet imprimat fizic.
 • În majoritatea cazurilor, plata integrală pentru bilet se face în momentul achiziționării, iar biletul sau voucherul Valoric este expediat către Client prin e-mail la scurt timp după încheierea achiziției. În cazul în care plata este efectuată în mod fraudulos cu ajutorul unui card de credit / debit pierdut / furat sau dacă cardul de credit / debit este utilizat fără permisiunea proprietarului cardului, BookTes își rezervă dreptul de a anula astfel de bilete achiziționate fără rambursare către cumpărătorul fraudulos.

Politica de utilizare a biletelor și participarea la activitate/eveniment/instituție culturală

 • Este responsabilitatea Clientului de a verifica dacă există restricții la intrarea la activitate/eveniment/instituție culturală, cum ar fi restricțiile de vârstă sau restricțiile privind codul de îmbrăcăminte, care au fost semnalate și înainte de a cumpăra un Bilet de pe website. BookTes nu va fi tras la răspundere și nu va rambursa contravaloarea biletelor dacă intrarea la activitate/eveniment/instituție culturală este refuzată de către Organizator din orice motiv, incluzând, dar fără a se limita la, nerespectarea codului de îmbrăcăminte, nerespectarea restricțiilor de vârstă, comportamente necontrolate, periculoase, perturbatoare, comportamentul ilicit care are drept consecință refuzarea accesului la activitate/eveniment/instituție culturală de către Organizatorul activității/evenimentului/instituției culturale sau locația activității/evenimentului/instituției culturale.
 • Toate bilete electronice sau voucherele valorice se eliberează în conformitate cu Regulile și Reglementările ale activității/evenimentului/instituției culturale și locației activității/evenimentului/instituției culturale. Este responsabilitatea Clientului să respecte aceste Reguli și să se familiarizeze cu Regulile și Reglementările înainte de a cumpăra un bilet.
 • În toate cazurile Promotorul și managementul locațiilor activității/evenimentului/instituției culturale își rezervă dreptul de a refuza accesul la activitate/eveniment/instituție culturală și își rezervă dreptul de a efectua în orice moment control de securitate pentru a asigura siguranța și securitatea la activitate/eveniment/instituția culturală.
 • În cazul în care un client este exclus de la o activitate/eveniment/instituție culturală de către Organizator, agenții acestuia, de către conducerea locației sau de către organele de securitate, Clientul nu are dreptul la o rambursare din orice motiv, incluzând, dar fără a se limita la, nerespectarea codului de îmbrăcăminte, nerespectarea restricțiilor de vârstă, comportamente necontrolate, periculoase, perturbatoare, comportamentul ilicit
 • Multe locații operează o politică strictă de "Readmisie interzisa", ceea ce înseamnă că, în cazul în care clientul părăsește locul de desfășurare în timpul activității/evenimentului/instituției culturale, nu îi va fi permis să se întoarcă în locație folosind biletul sau voucherul Valoric inițial. Este responsabilitatea clientului să se familiarizeze cu Politica de reintrare a activității/evenimentului/instituției culturale înainte de a veni la activitate/eveniment/instituție culturală. Nicio restituire nu va fi acordată clienților care părăsesc locația în timpul unei activități/evenimente/instituții culturale și li se refuză readmisia din cauza politicii de „Readmisie interzisa”.
 • Managementul Locației sau Organizatorul pot restricționa ce elemente pot fi aduse la activitate/eveniment/instituție culturală, incluzând, dar fără a se limita la acestea, produse alimentare, băuturi, aparate de fotografiat, echipamente de înregistrare video și audio, scaune, selfie stick-uri și obiecte considerate arme ilegale, de hazard, periculoase sau obiecte care pot fi considerate arme. BookTes nu va fi tras la răspundere și nu va rambursa contravaloarea biletelor în cazul în care intrarea la activitate/eveniment/instituție culturală este refuzată sau dacă un client este exclus de către Organizator sau managementul locației din cauza ca aduce sau a încerca să aducă un element restricționat în locația respectivă. În plus, BookTes nu acceptă nicio responsabilitate sau răspundere pentru articolele confiscate de către Organizator sau de managementul locației.
 • Pentru activitățile/evenimentele/instituțiile culturale la care clientul nu reușește sa ajungă, BookTes.com nu va returna contravaloarea biletelor.
 • Este responsabilitatea Clientului să participe la activitate/eveniment/instituție culturală la timp. Unele locații și Organizatori vor refuza intrarea la întârzieri. Nu vor fi emise rambursări pentru întârziere.
 • Multe activități/evenimente/instituții culturale vor avea o ora exacta pentru admiterea „ultimului client”, adică ultimul moment când un Client poate intra la activitate/eveniment/instituție culturală. Ultimul moment de admitere este, în general, mai devreme decât ora de încheiere a activității/evenimentului/instituției culturale. Este responsabilitatea Clientului de a lua la cunoștința despre ultimul moment de admitere în locație. În cazul în care unui client i se refuză intrarea la o activitate/eveniment/instituție culturală, deoarece sosește la activitate/eveniment/instituție culturală după ultimul moment de admitere, BookTes nu va emite o rambursare.
 • Majoritatea locațiilor si Organizatorilor interzic utilizarea neautorizată a echipamentului fotografic și de înregistrare video. Vă rugăm să consultați Organizatorii și managementul locației înainte de a ajunge la activitate/eveniment/instituție culturală.
 • Prin achiziționarea unui Bilet prin BookTes, sunteți de acord să fiți fotografiați, filmați sau înregistrați de către Organizator, de conducerea locației sau de orice terță parte care operează în numele Organizatorului, a locației sau în imediata vecinătate a intrării în locul de desfășurare. În plus, prin achiziționarea unui Bilet prin BookTes, renunțați astfel la toate drepturile asupra oricăror fotografii, înregistrări video sau audio ale dvs. la activitate/eveniment/instituție culturală sau în imediata vecinătate a intrării la locul desfășurării ("Materialul înregistrat") realizat de către Organizator, de conducerea locației sau de orice terță parte care operează în numele Organizatorului sau al locației. Sunteți de acord cu faptul că Organizatorul, locația activității/evenimentului/instituției culturale sau orice terță parte care operează în numele Organizatorului sau conducerii locației poate utiliza acest material înregistrat în orice mod pe care îl consideră potrivit, fără restricții, aprobare sau recompensă pentru dvs.

Politica de retur/anulare

IMPORTANT! Achiziționarea de biletele este supusă excepțiilor OUG 34/2014, în conformitate cu art. 16 lit. l) din actul normativ menționat mai sus. 

Toate achizițiile și rezervările făcute pe BookTes sunt finale și nu sunt rambursabile. În cazul unei anulare sau al unei cereri de modificare a rezervării, BookTes și furnizorii de servicii nu sunt obligați să onoreze aceste solicitări, iar întreaga sumă plătită este reținută de către furnizor. Rambursările, dacă există, sunt furnizate la discreția exclusivă a BookTes și a furnizorilor de servicii.

BookTes acționează ca un distribuitor de bilete și de aceea nu poate fi făcut responsabil pentru returnarea contravalorii biletelor de acces. În consecință, întreaga răspundere fata de utilizatori în legătură cu activitățile/evenimentele/instituțiile culturale respective revine Organizatorilor de activități/evenimente/instituții culturale sau activități. Organizatorii își asumă integral răspunderea față de cumpărătorii de bilete la activități/evenimente/instituții culturale pentru eventualele întârzierii, amânări, anulari sau pentru orice aspect legat de activitate/eveniment/instituție culturală pentru biletele sau voucherele valorice vândute prin platforma BookTes. Organizatorii își asumă de asemenea răspunderea legată de modul de derulare a activităților/evenimentelor/instituțiilor culturale cât și a condițiilor în care se desfășoară acestea conform comunicărilor publice și conform celor prevăzute de legislația în materie precum și orice restricției cu privire la activități/evenimente/instituții culturale de terțe persoane implicate în organizarea lor de autorități. Totodată Organizatorii au dreptul de a opera modificări minore de program sau de distribuție. 

În cazul returnărilor, prețul tipărit pe bilet va fi returnat integral.

În cazul anulării, amânării sau modificărilor majore de program sau distribuție, nicio altă cheltuială adiacentă (de transport, cazare, taxe de livrare sau alte taxe) nu va fi returnată. Anumite activități/evenimente/instituții culturale de pe website au comisionul (indiferent de natura sa) adăugat peste prețul biletului sau voucherului valoric. BookTes va putea returna în caz de anulare a comenzii doar prețul biletului sau voucherului valoricui nu și comisioanele aferente plății. Aceste comisioane vor fi semnalizate pe pagina activității/evenimentului/instituției culturale până la pagina de plată fiind ultima din procesul de cumpărare. Toate comisioanele vor fi afișate și vor fi încasate doar dacă sunt afișate. Returnarea valorii biletelor se va face în contul valabil din care s-a făcut plata inițială. Aceasta se aplică și pentru plata cu cardul de debit/credit cât și pentru plata prin PayPal. BookTes va colabora cu Organizatorul activității/evenimentului/instituției culturale în cauză în vederea rambursării sumelor achitate cu titlul de preț pentru biletele sau voucherele valorice achiziționate de dvs, dar nu oferă nicio garanție în acest sens şi nu are nicio obligație de a despăgubi cumpărătorul de bilet în lipsa unei înțelegeri prealabile cu Organizatorul activității/evenimentului/instituției culturale. BookTes trebuie sa aibă confirmarea din partea Organizatorului că poate sa facă returnările de numerar. Dacă BookTes a plătit deja suma în avans către Organizatorul activității/evenimentului/instituției culturale, Organizatorul este responsabil pentru returnarea contravalorii biletelor achiziționate. Dacă plata nu s-a făcut în avans către Organizator, atunci BookTes va face rambursarea banilor după confirmarea acestui fapt de către Organizator. 

Dacă activitatea/evenimentul/accesul la instituția culturală a avut loc biletele sau voucherele valorice nu pot fi returnate sub nicio forma după încheierea acestuia. 

Politica de copyright 

Vom rezilia privilegiile oricărui utilizator care utilizează website-ul Booktes.com pentru a transmite în mod ilegal materiale cu drept de autor, fără acordul expres BookTes, cu excepția unui motiv întemeiat sau a unei excepții, pentru a face acest lucru. În special, utilizatorii care trimit conținut pe acest website, indiferent dacă sunt articole, imagini, articole, software sau alte materiale protejate prin drepturi de autor trebuie să se asigure că încărcarea conținutului nu încalcă drepturile de autor sau alte drepturi ale terților (cum ar fi confidențialitatea sau drepturile publice). După notificarea corectă a deținătorului drepturilor de autor sau agentului său și confirmarea prin intermediul unei hotărâri judecătorești sau admiterea de către utilizator a faptului că a folosit acest website drept instrument de încălcare ilegală, vom pune capăt drepturilor sale dacă încalcă drepturile de utilizare și / sau ii vom opri accesul la website. Putem, de asemenea, la discreția noastră, să decidem încetarea drepturile utilizatorului de a utiliza sau de a accesa website-ul înainte de momentul respectiv, dacă suntem convinși de faptul că încălcarea presupusă a avut loc.

Rezervarea biletelor cu plată exclusiva cash

BookTes oferă posibilitatea de plata cash și de rezervare a biletelor pentru o perioada limitata de timp. Timpul de rezervare diferă de la activitate/eveniment/instituție culturală la activitate/eveniment/instituție culturală deoarece se stabilește la cerința Organizatorului. Alegerea opțiunii de rezervare se face la pagina de plata prin selectarea lanțului de magazine dorit prin care se dorește sa se plătească rezervarea. În urma finalizării pașilor de rezervare, veți primi un email și un SMS cu instrucțiunile de revendicare a rezervării cât și detalii despre timpul avut la dispoziție pentru a revendica rezervarea. 

Plata rezervării trebuie sa fie făcută în timpul comunicat de BookTes, altfel, aceasta va expira și automat biletele sau voucherele valorice rezervate vor fi anulate. 

Comisioanele de administrare care sunt adăugate peste valoarea biletelor (website și magazinele partenere) 

Taxele aferente care se practica pentru vânzarea biletelor sunt, după caz, adăugate peste prețul biletelor. Aceste taxe nu reprezintă întotdeauna comisionul BookTes.  Anumiți Organizatori aleg aceasta practica și nu este legată în niciun fel de dorința BookTes. Ca urmare, în unele cazuri, prețul biletelor va fi mai mare decât cel comunicat pe canalele media. Aceste comisioane vor fi afișate și semnalizate pe BookTes înainte de fi efectuata plata biletelor. 

Funcționarea website-ului și protecția la supraîncărcarea rețelei cu utilizatori

BookTes nu asigura în mod absolut ca website-ul va funcționa fără erori sau în mod continuu.

Website-ul are un sistem de protecție la supraîncărcarea rețelei astfel ca atunci când cererea de bilete este foarte mare acest sistem de protectie va face ca website-ul sa functioneze optim si sa asigure ca experiența de cumpărare sa fie cât mai plăcută. Depinzand de traficul de pe website acest sistem de protectie va pune cumpărătorii pe o linie de așteptare iar când traficul scade cumpărătorii vor putea accesa pagina activității/evenimentului/instituției culturale dorite. 

BookTes nu promite că website-ul va funcționa fără erori, neîntrerupt, că va furniza rezultate concrete la utilizarea website-ului sau a oricărui conținut căutat sau că va directiona în mod corect folosind link-urile care duc spre website. Website-ul și conținutul său sunt difuzate pe bază de "așa cum sunt" și "așa cum sunt disponibile" iar utilizatorii folosesc aceste servicii pe riscul lor. BookTes declină toate responsabilitățile, exprese sau implicite, inclusiv orice responsabilitate implicit de vandabilitate și adecvare pentru un anumit scop. BookTes nu va fi răspunzător pentru niciun fel de daune de orice fel care decurg din utilizarea acestui website, inclusiv, fără limitare, daune directe, indirecte, accidentale, punitive și consecvente. BookTes nu garantează nici un rezultat specific prin utilizarea acestui website sau prin utilizarea serviciul BookTes. BookTes declină orice răspundere pentru faptele, omisiunile și comportamentul oricărui utilizator terță parte, utilizatorilor BookTes, agenților de publicitate și / sau sponsorilor de pe website, în legătură cu serviciul BookTes sau în alt mod legat de utilizarea de către dvs. a website-ului și / sau serviciul BookTes. Fără a limita cele de mai sus, puteți raporta abuzurile utilizatorilor și / sau ale agenților de publicitate, furnizorilor de servicii și / sau furnizorilor de produse menționați sau incluși în website la BookTes la Serviciul Clienți. BookTes poate investiga reclamația și poate lua măsurile adecvate, la discreția sa. 

a. Acceptăm plăți online folosind cardul de credit / debit Visa și MasterCard în RON, USD, EURO și GBP (sau orice altă valută). 

b. România este țara noastră de domiciliu. 

c. www.booktes.com nu va tranzacționa sau va furniza niciun serviciu oricărei țări de sancționare a OFAC în conformitate cu legea EAU.

Înregistrarea contului de utilizator

Înregistrarea contului de Utilizator în Platformă este gratuită.

Numai persoanele juridice și persoanele fizice care dețin capacitate deplină de exercițiu își pot crea un cont de Utilizator în Platformă.

Informațiile pe care trebuie să le furnizeze un Utilizator pentru crearea contului de Utilizator trebuie să fie complete și corecte. Înregistrarea necesită o adresă de email validă. Utilizatorul poate să aleagă o parolă personală care trebuie păstrată secretă și nu trebuie dezvăluită terților.

Din momentul creării Contului de Utilizator şi al acceptării Termenilor și Condițiilor Generale de către Utilizator, acesta aderă la prezentele norme pentru a beneficia de serviciile de pe Platformă, în condițiile specificate în prezentele Termenii și Condițiile Generale. Utilizatorii se pot retrage oricând prin simpla ștergere a contului. În cazul Organizatorilor, în măsura în care aceștia semnează cu Booktes Condiţii Speciale, li se pot aplica condiţii diferite de cele specificate în Termeni şi Condiţii.

Din momentul activării contului, Utilizatorul Înregistrat va răspunde de modul de folosire al Platformei, astfel încât prin propria sa conduită să nu perturbeze funcţionarea normală a acesteia. Pe perioada utilizării serviciilor Booktes, Utilizatorul se obligă să-şi asume deplina responsabilitate asupra informaţiilor pe care le furnizează, aceste informaţii trebuie să fie în conformitate cu cerinţele legilor statului român şi să nu conţină niciun fel de material ilegal, ofensator, obscen, abuziv, vulgar, deranjant, calomnios, defăimator, injurios, cu caracter de violare a intimităţii, cu caracter de intimidare sau cu caracter inacceptabil sau revoltător. Booktes își rezervă dreptul să șteargă orice informații care încalcă prezentele Termeni și Condiții.

Utilizatorul înregistrat este obligat să își actualizeze de fiecare dată când este cazul datele de contact incluse în configurarea contului.

Societatea își rezervă dreptul de a șterge conturile de Utilizator a căror adresă de email nu a fost confirmată în termen de 30 de zile de la înregistrare. Confirmarea faptului că vă aparține adresa de email corespunzătoare contului creat, se poate face accesând linkurile special introduse în emailurile prin care se anunță crearea contului și se cere confirmarea lui.

Odată cu ștergerea contului, se va șterge și tot conținutul existent la acel moment în cont, inclusiv, dar fără a se limita la, informații personale, listări salvate în cont, căutări salvate etc., în cazul în care nu mai este necesar, din punct de vedere legal, ca noi să mai stocăm în continuare anumite date. Fără o adresă de email validă și confirmată, contul nu poate funcționa la parametri optimi și, în plus, previne utilizarea adresei de email personale de către persoane neautorizate.

Booktes nu este răspunzător pentru informațiile eronate introduse de utilizatori, pentru lipsa capacității depline de a încheia acte juridice și, în general, pentru orice informație introdusă de Utilizatorul persoană juridică și care nu corespunde realității.

Utilizatorul Înregistrat se obligă să nu revândă serviciul şi să nu permită folosirea sau accesarea acestuia de către terţe persoane.

Este interzis abuzul de orice fel cu privire la serviciul oferit.

Nerespectarea oricăreia dintre regulile de mai sus sau a oricărei prevederi din conţinutul acestor Termeni și Condiții poate duce la iniţiativa Booktes de a interzice publicarea Anunțurilor/Activităților/Evenimentelor/Instituțiilor culturale, de a suspenda sau ştergere Contul Utilizatorului înregistrat.

Marca înregistrată 

Logo-urile BookTes, precum și BookTes și design-ul găsite pe acest website sunt mărci comerciale înregistrate ale BookTes. Mărcile comerciale ale BookTes pot fi utilizate public doar cu permisiunea scrisă a BookTes.

Plata cu cardul de debit/credit

BookTes are opțiunea plăților online prin intermediul cardurilor de debit sau credit procesate de către https://www.payu.ro/, partenerul BookTes în procesarea plăților online. Comunicarea intre platforma de ticketing online BookTes.com si procesatorul de plati Payu.ro se face prin intermediul unei conexiuni securizate SSL, datele transmise fiind criptate. Toate informațiile privind cardul vor fi prelucrate exclusiv de către procesatorul de plăți.

Pentru plățile online făcute pe platforma BookTes realizate și procesate de către procesatorul de plăți PayU, utilizatorul își dă acceptul pentru activarea serviciului prin care se vor putea efectua ulterior plăți online doar prin introducerea codului de securitate CVC2/CVV.

Plata prin PayPal

Suma de plată se calculează în euro folosind cursul Paypal din ziua efectuării comenzii și include on top / extra un comision de procesare de până la 10%, listat separat în sumarul de plată înainte sa apăsați “Pay now” / “Plătește acum” în platforma Paypal. Acest comision este adăugat on top / extra și el include comisionul Paypal dar și un comision extra BookTes.

Plata prin transfer bancar

Este necesara formularea unei solicitări scrise pe adresa contact@booktes.com pentru transmiterea datelor bancare.

Factura fiscala persoane juridice

BookTes poate emite facturi pentru comenzile efectuate in numele unei entități juridice. Facturile se pot emite prin trimiterea unei solicitări scrise prin intermediul formularului din acest link www.booktes.com/facturi sau prin accesarea linkului din email-ul primit cu confirmarea comenzii de bilete. 

Când se solicita o factură trebuie să fie furnizare datele complete împreună cu numărul de comanda sau numele pe care s-a efectuat comanda și datele de facturare complete (Nume companie, CUI, Nr. Registrul Comerțului, Sediu Social, Cont bancar, Banca la care este deschis contul, Delegat).

Foarte important de știut: Factura nu este emisă de BookTes.com, ci de către Organizatorul activității/evenimentului/instituției culturale in numele căruia BookTes.com vinde bilete. Cererea ta ajunge pe email direct la Organizator. Primirea facturii poate dura de la câteva zile la o luna sau chiar mai mult. Mulțumim pentru înțelegere!

Limitarea răspunderii

Sunteți de acord să nu trageți la răspundere BookTes, filialele sale, afiliații, ofițerii, agenții și alți parteneri și angajați, pentru nicio pierdere, răspundere, revendicare sau cerere, inclusiv onorariile avocaților rezonabili făcute de orice terță parte din cauza sau care decurg din chiar utilizarea de către dvs. a website-ului, inclusiv utilizarea de către dvs. a website-ului pentru a furniza un link către un alt website sau pentru a încărca conținut sau alte informații pe website .

BookTes nu răspunde sub nicio forma, în nicio măsură și nu poarta o astfel de responsabilitate pentru serviciul de furnizare SMS, email sau de procesare a plăților cu cardul, PayPal. În consecința, BookTes nu este responsabil pentru orice tip de eroare legat de plata online și/sau orice tip de fraudă decurgând în urma plății online. Cu toate acestea BookTes utilizând serviciile de procesare plăți, servicii independente de BookTes, va face toate demersurile pentru a asigura prevenirea acestor erori și/sau tentativele de fraudă. 

Biletele, prețul biletelor, descrierea biletelor, descrierea activității/evenimentului/instituției culturale și toate informațiile legate de activitate/eveniment/instituție culturală sunt în totalitate sub responsabilitatea Organizatorului iar BookTes nu este responsabil pentru nicio modificare realizată de acesta. 

Datele companiei

BOOKTES MEDIA TICKET SYSTEM SRL Sediul Social: București, Sectorul 1, Strada Hrisovului, Nr. 2-4, Parter, Camera 1, Bloc 2, Ap. 88 CUI: 41142495 Numărul de ordine în Registrul Comerțului: J40/6615/2019 Capital Social: 200 RON

 

Ultima actualizare: 25.03.2021