Evenimentul a trecut
Descriere
Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor, a pregătit pentru publicul de toate vârstele o frumoasă expoziție dedicată copilăriei și obiectelor care reușeau, în fiecare zi, să aducă un zâmbet pe buzele și în sufletele copiilor. Atent alese de prietenii noștri, jucăriile le oferă ocazia copiilor din prezent, dar și celor din trecut, să trăiască bucuria de a se întâlni cu emoția, veselia, inocența anilor lipsiți de griji și plini de curiozitate.
În 1960, România avea opt fabrici care manufacturau obiecte din lemn sau tablă, sau tipăreau cărți, dar avea și secții speciale de jucării. Întreprinderea „9 Mai” din Lugoj făcea stropitori, jucării cu cheiță și carusele, Cooperativa „Tehno-Metalica” București realiza jucării metalice, biciclete, triciclete și trenulețe, Fabrica de Mase Plastice, „MAP Oradea”, turna jucării din plastic, Cooperativa „Arta Lemnului” figurine, trenulețe și jocuri din lemn, Fabrica „Steaua Roșie” din Râșnov, jocul de Domino, iar „Agatex” Timișoara trenulețe, tamburine și alte jucării din metal, iar....
Locație și Direcții
Important
Program vizitare:
- Miercuri – Duminică: 10.00 – 18.00
- Luni – Marți : închis
Accesul la muzeu se face pe baza „certificatului verde”. Vă rugăm să respectați normele de distanțare și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.
Accesul in muzeu este permis în grupuri de maximum 3 persoane (cu excepția familiilor cu 2 sau mai mulți copii).
Accesul grupurilor se face la un interval de 5 minute; persoanele și grupurile care au realizat programări, telefonic sau prin e-mail având prioritate.
In spațiul expozițional se pot afla concomitent 100 de persoane. Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual și progresiv, pe măsură ce persoanele care au vizitat expozițiile au părăsit muzeul.
In intervalul orar 13.30 -14.00 se va realiza igienizarea spațiului expozițional.
Autor expoziție : Cristian Dumitru si Mihai Dumitru
Coordonator: dr. Cornel Ilie
Etalare expoziție: Cristian Dumitru, Mihai Dumitru, Andrei Grumeza, Valentin Pascu, Marius Andrei Trifu, Flavius Nicolae Roaita, Andrei Vasile, Teodora Bondoc, Elena Furtuna
Grafica expoziție: Alexandru Ciubotariu